Kural ve Başarı

02.04.2021 264

Kural ve Başarı

Pandemi ile birlikte öğrencilerimiz uzun bir süre okullarından uzak kaldı. Bu nedenle hayatlarındaki pek çok alışkanlık değişikliğe uğradı. Onlardan birisi de ders çalışma alışkanlığı. Rehberlik servisi tarafından yapılan pek çok görüşmede, öğrencilerimizin ders çalışma motivasyonlarının azaldığını ve sürekli ders çalışmayı ertelediklerini öğreniyoruz.

Bu durumdan kaçınmanın önemli bir yolu; kural koymak. Kural ve başarı, ilkokul öğrencilerinin dersleri için vazgeçilmez iki başlık. Bunun için uygulanabilecek basit birkaç öneriyi sizlerle paylaşmak istiyoruz;

-Çocuk ile ilgili kurallar evdeki herkesin katılımıyla belirlenmeli,

-Kurallar belirlenirken öğrencinin onayı alınmalı,

-Öğrencinin itiraz ettiği kurallar, gerekçeleri konuşularak ele alınmalı,

-Kurallara uyulmadığında neler yapılacağı veya neler yapılamayacağı listeye eklenmeli,

-Kurallar yazılı hale getirilmeli ve görünen bir yere asılmalı,

-Kurallar listesinin altına herkes imzasını atmalı ve uyacağına dair söz vermeli,

-Son olarak kurallar herkes tarafından benimsenmeli ve çiğnenmemeye özen gösterilmelidir.

Başarı, düzenli ve kurallı ortamların ürünüdür. Çocuklarımıza başarılı olma fırsatını verelim, kuralları hep birlikte benimseyelim.

Sercan ÖZAYDIN

Psikolojik Danışman