VELİ AKADEMİLERİ

VELİ AKADEMİLERİ

19.11.2018 396

              İstanbul’daki resmî okullarda (okul öncesi, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim, özel eğitim) öğrenim gören öğrencilerin velilerine yönelik okul-veli arasında iletişimi ve iş birliğini güçlendirmek suretiyle velileri bilinçlendirerek geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmak amacıyla hazırlanan okul merkezli veli eğitim projesine katılmak isteyen velilerimiz SINIF ÖĞRETMENLERİMİZ VE SEVGÜL ŞİT öğretmenimiz aracılığıyla kayıt yaptırabilirler.

PROJENİN AMACI:
 
İstanbul Veli Akademileri; İstanbul’daki resmî okullarda (okul öncesi, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim, özel eğitim) öğrenim gören öğrencilerin velilerine yönelik okul-veli arasında iletişimi ve iş birliğini güçlendirmek suretiyle velileri bilinçlendirerek geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan okul merkezli veli eğitim projesidir.
 
Bu temel amaçlar çerçevesinde gerçekleştirilmek istenen hedefler şunlardır: 
 
a. Velilerin çocuğun eğitim ve okul hayatı süreciyle ilgili olarak bilgilenmesi ve bilinçlenmesi.  b. Veli ve çocuk arasındaki iletişimin güçlendirilmesi. c. Veli-öğrenci-okul arasında etkili bir iletişim sağlanması ve iş birliğinin güçlenerek artması.  d. Anne-babalardaki görev ve sorumluluk bilincine katkı sağlayarak her yönüyle “örnek annebaba” kavramının somut hâle getirilmesi. e. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın içinde yaşadığı toplumun inanç ve ahlaki değerlerinden, gelenek ve göreneklerinden haberdar; bilgili, ilkeli, kararlı, tutarlı, millî ve manevi değerlere, yasalara, insana, insanlığa, çevreye saygılı, görev ve sorumluluklarının bilincinde nesiller yetiştirilmesi konusunda ailelere destek olunması. f. Gelişim süreçleriyle ilgili özellikler konusunda çocuğun daha iyi tanınması açısından velilerin bilgilendirilmesi, anne-babanın her yönüyle çocuğunu tanıyabilmesi konusunda katkı sağlanması. g. Veli-öğrenci arasında karşılaşılan sorunlar, yaşanan çatışmalar ve bu sorunların/çatışmaların çözümleri konusunda velilerin bilgilenmesi ve bilinçlenmesi. h. Teknolojideki hızlı ve önlenemez gelişmeler karşısında yaşanan sorunların üstesinden gelebilme konusunda velilerin bilgilenmesi ve bilinçlenmesi. i. Ailede yaşanan kuşak çatışmalarının olumsuz etkisinin en aza indirgenmesi. j. Okullarda yaşanan disiplin olaylarının ve istenmeyen davranışların en aza indirgenmesi ve okul başarısının artırılmasına katkı sağlanması.
 
 
PROJENİN GEREKÇESİ:
 
Teknolojideki hızlı ve önlenemez gelişmeler her kesimde etkisini göstermektedir. Teknoloji merkezli bir hayatın çevremizi kuşattığı günümüz dünyasında eğitim de bu değişim ve gelişmelerden nasibini almaktadır. Her şeye, her yere rahat ve hızlı bir biçimde erişim sağlandığı için -aile içi iletişim başta olmak üzere- günümüzde birebir ilişkilerde sorunlar yaşanmaktadır.  Ailede çocuğa zaman ayırma, çocuğa sorumluluk bilinci kazandırma, çocuğun sorunlarıyla ilgilenme, sıcak bir aile ortamı sağlama, örnek olma konularında faaliyetler yürütülerek öğrencilerin okul ve sosyal hayat başarılarını, velilerimizin okul ile olan ilişkilerini geliştirmek bu projenin ana çıkış noktası olmuştur.  Bilinçli bir veli iş birliğinde ise eğitimde istenen hedeflere daha rahat ve doğru bir biçimde ulaşılabilecektir. 

19-11-2018