Aileler İçin Bilinçli Teknoloji Kullanım Rehberi

18.12.2020 114

BUNUN İÇİN NELER YAPILABİLİR?

v  Ebeveyn olarak çocuklara doğru model olmak adına kendi teknoloji kullanımımız kontrol altına alınmalıdır.

v  Çocukların günlük bilgisayar, televizyon, playstation vb. teknoloji aletlerini kullanma süreleri sınırlandırılmalıdır. (Okul dönemi içerisinde 45 dakika civarında kullanımı uygundur)

v  Teknolojinin zararları çocuklara açıklanmalıdır.

v  Bilgisayar, televizyon vb. asla ders çalışma süresinin arasındaki dinlenme saatinde kullanılmamalıdır; çünkü bunlar sonrasında çocuğun yeniden derse yoğunlaşmasını güçleştirir. Yani önce ders sonra televizyon veya bilgisayar formülü çocuğa benimsetilmelidir.

v  Akşamları baş başa mutlaka zaman geçirilmeli, yaşıtlarına uygun eğitici oyunlar oynayarak, kitap okuyarak daha doğru alışkanlıkları edinmeleri sağlanmalıdır.

v  Televizyon seyrederken ebeveyn olarak seçtiğiniz, çocuğunuzun yaşına uygun programları seyretmesini sağlamalısınız; emin olmadığınız programlarda mutlaka yanında oturarak herhangi bir istenmeyen veya olumsuz görüntü üzerinde açıklama yapıp yanlış anlaması engellenmelidir.

v  İnternetin doğru bilgiye ulaşmak amacıyla kullanılması gerektiği anlatılmalı ve kullandıkları dönemlerde mutlaka kontrol edilmelidir

v  Çocuğunuzun sizden izin almadanbilgisayarı, tableti, telefonu açıp kullanmamalıdır.

Sunum için tıklayınız

Kaynak: http://ornekilkokulu.meb.k12.tr/icerikler/ailelericinbilincliteknolojikullanimrehberi_10411887.html